צינוריות חלב אחרי ניתוח הקטנת שדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

10/08/2013 | 16:19 | מאת: ריקי

היי. לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאול, אשמח לתשובה או הכוונה למקום הנכון. אני בת 42, לפני 5 שנים עברתי ניתוח להקטנת שדיים. לא היו לי הריונות בעבר, ועכשיו מתכננת. אחרי הניתוח המנתח אמר לי שלא אוכל להניק כי הוא כרת את צינוריות החלב לגמרי. באולטראסאונד האחרון שעשיתי, לפני כמה חודשים, במסגרת בדיקות שגרתיות, ביקשתי מהטכנאית להסתכל אם יש צינוריות. היא אמרה שהיא רואה צינורית, אבל היא לא רואה אם היא מחוברת לפיטמה ואם יש לה פתח. לטענתה, צינוריות חלב יכולות לצמוח מחדש ולכן יש סיכוי שאוכל להניק. אחותי עשתה את אותו ניתוח לפני 20 שנה, כשהייתה צעירה, ואחרי זה הניקה שלושה ילדים. מה הסיכויים שלי? יש לי?

11/08/2013 | 14:51 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום התשובה לשאלתך נמצאת באמירה של המנתח שלך שלדבריך חתך לגמרי את צינוריות החלב.מהלך כזה קורה רק בניתוחים שבהם העטרה והפטמה מנותקות לחלוטין מהשד ומוחזרות כשתל בסיום הניתוח.זו טכניקה הנהנוגה רק בשדיים "ענקיים". בכל טכניקה אחרת הפטמה עדיין מחוברת לחלק מרקמת השד ולעיתים מתאפשרת הנקה , כפי שקורה אצל אחותך. תוכלי לברר אצל המנתח שלך אם אכן כך נעשה בניתוח שלך.אגב - דרך פשוטה בה תוכלי את לדעת אם הפטמות שלך אכן נותקו והושתלו היא לבדוק אם יש בהן תחושה למגע ותגובה לגירוי.פטמות מושתלות הן חסרות חיבור עצבי ובאותה מידה גם מנותקות מצינוריות החלב.

11/08/2013 | 21:42 | מאת: ריקי

מכיוון שהמנתח אכן ניתק את הפיטמות לגמרי, לדבריו, אבל יש לי בהן תחושה, וגם תגובה לגירוי (אפילו יש לומר שהן מזדקרות מדי ומצליחות להביך אותי יותר מאשר בעבר). וזה באמת נשמע לא הגיוני אם הוא ניתק אותן לגמרי, אז אולי הוא לא?

11/08/2013 | 22:20 | מאת: ד"ר יעקב זילר

הוא לא ניתק ולך יש סיכוי מסוים להניק.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית