הסרת או השטחת צלקת

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

01/08/2013 | 19:06 | מאת: דרור

ד"ר יעקב זילר שלום רב לפני כ7 שנים עברתי ניתוח בצוואר בעקבות גידול בבלוטת התריס במונח המקצועי קרסינומה פפילרי בעקבות הניתוח התפתח צלקת קלואידית בוצע ניתוח פלסטי שלא עזר להיפך הגדיל את הצלקת והזרקת סטרואידים שעזר באופן חלקי הוצע לי ע"י פרופ' ירון הר שי הזרקת חנקן נוזלי בטיפול ממושך אשמח לקבל את חוות דעתך בנידון ואם יש טכניקת טיפול אחרת ? תודה מראש .

04/08/2013 | 14:32 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום צלקת בשרנית /היפרטרופית/קלואידית היא בעיה קשה לטיפול. הצלקת שלך כבר "הוכיחה" שהיא עמידה לטיפול המקובל של הזרקת סטירואידים. ניתוח אינו הפתרון כמעט באף מקרה , שכן עצם הפציעה החוזרת של האזור מביאה ליצירת צלקת חוזרת , לעיתים בולטת יותר. השיטה של הקפאה עמוקה של הצלקת מוכרת , אם כי ככל הידוע לי אינה נהוגה באופן שגרתי בארץ למעט היכן שייעצו לך וזאת על פי נסיון מקומי מוצלח. מאחר והסיכון בטיפול אינו רב ואין כרגע אפשאות אחרת , נסה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית