הסרת שתל בסנטר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

02/07/2013 | 23:52 | מאת: אני

דר נכבד שלום רב, אני כשמונה שבועות לאחר ניתוח שתל בסנטר והמנתח גם הקטין לי את הגומה .הסנטר החדש בולט ונורא לא מוצא חן בעיניי ברמה שאני מתביישת לצאת ושאנשים שאני מכירה יראו אותי כך . העניין לא יכול להימשך (בכל זאת ,יש גבול כמה בחורה בת 20 יכולה לשבת בבית)וברצוני להוריד את השתל. עכשיו, אינני יודעת אם האיזור עדיין נפוח,כנראה שגם אם הוא נפוח אז לא הרבה ובנוסף אני מרגישה את השתל כשאני ממששת את החלק התחתון של הסנטר ובצדדים באיזור קו הלסת .מנסיונך הלא מבוטל , 1.האם הדבר תקין? 2.האם ידוע לך על סיכונים הכרוכים בהסרת השתל בזמן הקרוב ,כחודשיים לאחר הניתוח?3. האם לעובדה שהוא שיחרר לי שריר יכולות להיות השלכות על מראה הסנטר הטבעי לאחר הסרת השתל פרט לכך שכבר אין גומה ? 4. (ואחרונה חביבה) עדיין אין לי תחושה רק באיזור השתל, האם זה לגיטימי לאחר חודשיים ואם הניתוח עלול להגדיל את הסיכוי שאאבד תחושה באופן קבוע באיזור או שזה לא קשור כבר? מקווה שתענה על כל ארבעת השאלות הנורא חשובות לי. אני יודעת שמילותייך אינם תחליף להסתכלות של המנתח שלי ודעתו . אני רק מבקשת עוד דיעה מקצועית ממקור אחר כמה שאפשר במסגרת זו שלא כוללת בדיקה מקיפה מן הסתם וכו.תודה מראש:)

05/07/2013 | 08:14 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב אינני יכול להתווכח עם התחושה האישית שלך לגבי המראה , אם כי את צודקת בכך שתהליך ההחלמה טרם הסתיים : הנפיחות טרם פחתה , השתל ניתן למישוש כי לא נעטף עדיין ברקמת צלקת והתחושה החסרה יכולה להתאושש במהלך השנה הקרובה. אין סיכון רב בהוצאת השתל אם כי הסיכוי שתתחרטי גם על זה קיים ולכן מציע לך להמתין ולהתייעץ באופן גלוי עם המנתח שלך לגבי העתיד.

06/07/2013 | 02:25 | מאת: אני

מנהל פורום כירורגיה פלסטית