שאיבת ליפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

22/06/2013 | 14:50 | מאת: דנינו

יש לי ליפומה בגודל 7 ס"מ בגב עליון קרוב לצוואר. זה קורה לאחר 2 ניתוחים להסרה באותו מקום ב 15 השנים האחרונות בהתחלה היתה קטנה וזה נעשה בהרדמה המקומית לאחר מספר שנים גדלה ואז בניתוח בהרדמה כללית. בתכל'ס זה חזר. האם "סכנת החזרה של הליפומה" הנו הסיכון היחיד בביצוע שאיבה במקום כריתה? תודה

23/06/2013 | 14:58 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום דנינו הסיכון העיקרי והכמעט ודאי הוא חזרה של הליפומה לאחר השאיבה. קיימים כמובן סיכונים אחרים כמו דימום חריג , זיהום נדיר ואי סדירות של העור באזור.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית