פצע מלא בדם ימים אחרי הסרת בלוטה/שומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

08/05/2013 | 18:13 | מאת: גדי

לפני כמה ימים הסרתי מהסנטר שומה שהיתה על בלוטה, עשיתי זאת אצל מומחה בהרצליה פיתוח, זה עלה המון. אני מורח מופירוסין(באקטובן) כנדרש אך זה נראה נורא, פצע עגול בדם, זה נראה הרבה יותר גרוע ממקודם. זה נראה כאילו הדם הגלוי נראה טרי לגמרי גם אם עברו 3 ימים,האם הפצע יגליד? יעלם? אגב הרופא הוסיף שהסיכוי שתהיה צלקת שואף לאפס. כרגע התוצאה נראית גרועה ביותר ואני רואה כבר תביעה ברקע..... מה דעתך?

09/05/2013 | 07:47 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב שלושה ימים ואתה כבר רואה תביעה ברקע? אולי תחכה עוד יום - יומיים :-) ? על פי התאור השומה הוסרה בפעולה הנקראת "גילוח כירורגי" ללא תפרים , תקן אותי אם אני טועה.הפעולה משאירה פצע פתוח , מדמם מעט , שמגליד לאיטו ואכן משאיר לרוב צלקת כמעט בלתי מורגשת . הריפוי הראשוני עד סגירת הפצע נמשך כשבוע והמראה הסופי של הצלקת מתקבל כעבור חודשים. בכל מקרה , פנה למנתח להסבר והרגעה.

09/05/2013 | 09:28 | מאת: גדי

ד"ר שלום אני שבור, זה נראה פשוט מכוער ולפני כן זה היה נראה קטן ונקי יותר, אם היתה לי אפשרות הייתי מצרף תמונה. כשאתה אומר חודשים האם העור לא אמור להתחדש תוך ימים? האם המקום אמור להתייבש ולהתקלף? האם להמשיך למרוח מוריפיסין מעבר ל 10 ימים? בנוגע לרופא-לא ניתן להשיג את הרופא אפילו לא בטלפון ולקביעת תור איתו לוקח חודשים. זה רופא פרטי. מה דעתך? בתודה מראש

מנהל פורום כירורגיה פלסטית