שחזור שדיים לאחר כריתה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

23/04/2013 | 13:31 | מאת: נעה

שלום, חברה קרובה עברה כריתת שדיים בעקבות סרטן, שחזור שעברה נכשל בעקבות דחיה של הגוף את השתלים. נאמר לה כי השחזור המומלץ ביותר מבחינתה הינו באמצעות שתלים מצופים פוליאוריתן. מהי הזכאות במסגרת קופת החולים?

23/04/2013 | 16:58 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום נעה שחזור שד כלול בסל הבריאות .לענין חברתך , חסר מידע רב.שתלים אינם "נדחים" שכן לא מדובר בתגובה חיסונית כמו זו שדוחה שתל חי של כליה או לב.אני מנחש שלאחר נסיון השחזור הקודם עם שתלים התפתחה קופסית נוקשה שעיוותה את מראה השד והוחלט להסיר את השתלים. התופעה הזו פחותה עם שתלים עם מעטפת פוליאוריתן ונראה כי זו הסיבה שהוצע לה להשתמש בהם.יתכן שהשימוש בהם כרוך בעלות נוספת שהיא מעבר לעלות שתלים רגילים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית