ניתוח אף + הסרת רקמת שד עודפת

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

10/04/2013 | 23:09 | מאת: רעות

שלום ד"ר. אני מעוניינת לעשות ניתוח אף. לפני בערך שנתיים גילית שני גושים שהתבררו כרקמת שד עודפת בבתי השחי. אני מעוניינת להוציאם הן מבחינה אסתטית והן מבחינה רפואית. הן כואבים ומתנפחים עם שינוי הורמונלי. אני רוצה לדעת האם אפשר לבצא את שני הניתוחים בהרדמה אחת והאם אפשר לעשות זאת דרך מכבי? ובכלל האם זה כדאי לבצע אותם יחד? והוצאת הגושים האלו, זה ניתוח מוכר? ולא כרוך הסיבוכים רבים? תודה רבה!

11/04/2013 | 13:04 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום רעות, ככלל , ניתן לבצע ניתוחים משולבים מסוגים שונים בהתחשב בהקפם ומצבו הרפואי של המנותח.הקושי במקרה שלך בעיקר טכני: ניתוח אף הוא קוסמטי ואינו מבוצע במסגרת הרפואה הציבורית בעוד שהסרת רקמת שד עודפת מבתי השחי מוכרת כרפואית. הניתוח בבתי השחי לרוב אינו מורכב ודרגת הסיכון בו נמוכה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית