רביזיה של צלקת

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

11/10/2012 | 11:26 | מאת: לי

היי, לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח להסרת נקודת חן מהלחי. היות ואותה נקודה התגלתה כ-MELANOMA IN SITU, הוחלט לבצע הרחבה של הצלקת כך שהיא מגיעה לאורך של כ-3 ס"מ ומאוד מאוד מפריעה לי. השאלה הנשאלת- לאחר המון התייעצויות שבכולן נאמר לי כי אין מה לעשות, נפגשתי עם כירורג פלסטי אשר הציע לי לעשות רביזיה של הצלקת, כלומר לתפור אותה בזיגזג במקום בקו ישר, אולם אין הוא מתחייב לתוצאה. אני מאוד מתלבטת וחוששת שהצלקת החדשה תהיה בולטת יותר מהנוכחית. אודה על עצתכם...

11/10/2012 | 16:41 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום מדובר בצלקת ותיקה ובשלה שלא תשתנה יותר.אין כמובן דרך להעלים אותה וכל טיפול שיוצע מטרתו תהיה ביצוע שינוי אופטי שיהפוך את הצלקת לפחות בולטת. השיטה שתוארה מבוססת על כך שקו מזוגזג בולט פחות לעין מקו ישר אם כי גם לזה יש יוצאים מן הכלל: צלקת קוית ישרה הממוקמת בתוך קמט או קפל עור עדיפה על כל צלקת אחרת. ההתלבטות של המנתח שבדק אותך מובנת.בכל מקרה , אם אכן תנותחי עליך לדעת שיעברו חודשים ארוכחם עד שהצלקת תגיע למראה הסופי שלה , לעיתים אף שנה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית