טיפול בבית בכוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

17/07/2012 | 10:10 | מאת: טלי

מסתובבת ברשת מצגת שתוכנה: טיפול בבית בכוויות כתוצאה מאי זהירות (מים רותחים, מגהץ וכדומה, בניגוד לשריפות ופיגועים שבבחינת אסונות). בין היתר נאמר שם - שראשית יש לדאוג שמקום הכוויה יהיה זמן מה מתחת למים קרים זורמים כדי לקרר את המקום ולאחר מכן - למרוח חלבון ביצה נוזלי (שאמור כמובן להתקשות מי ולסוכך על מקום הכוויה). שאלותי: האם זה נכון? ואם כן - האם אין סכנת זיהום בעצם הנחת החלבון על המקום הכל כך רגיש?

19/07/2012 | 13:01 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום אינני מכיר את המצגת ולא אוכל לנחש את ההגיון שבטיפול בביצה קרושה (חבישה ביולוגית ?). ככלל , כויה מדרגה ראשונה (אדומה וכואבת ) נכון לקרר מיד ולהמתין בסבלנות יום יומיים עד שהאזור נרגע.בכל מקרה של כויה מדרגה עמוקה יותר רצוי לפנות לבדיקה של גורם רפואי זמין כמו אחות בסניף , מוקד חרום של הקופה או אחר.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית