הסרת ליפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

02/06/2012 | 17:41 | מאת: נדב

שלום רב, אני מעוניין בהסרת ליפומה מאיזור העורף (5 ס"מ בערך). כדי למנוע צלקת גדולה ובולטת, נאמר לי שאפשר לבצע הסרה באמצעות שאיבת שומן. אני יודע שהסיכוי לחזרת הליפומה בשאיבה גדול מהסרה כירורגית, אך עניין הצלקת מטריד אותי מאוד. במיקה ואני בוחר בשאיבה, ובמקרה והליפומה חוזרת, האם ניתן לבצע שוב שאיבה? במידה ואני אצטרך להסיר אותה באמצעות ניתוח, האם זה יהיה בעייתי יותר? תודה.

03/06/2012 | 08:35 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב נדב ענית בעצמך על כל השאלות. ניתוח חוזר תמיד קשה יותר לביצוע , בודאי אם הפעולה הראשונה היתה שאיבה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית