צלקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

28/05/2012 | 09:59 | מאת: יפית

בוקר טוב, יש לי 2 צלקות גדולות ומכוערות, שניהם ממוקמות במקומות גלויים לעיין. אחת נמצאת בגרון באורך של 15 ס"מ והשניה נמצאת בבית החזה בין השדיים והיא מעובה באורך של 6 ס"מ. שמעתי שיש אפשרות לטפל בצלקות ע"י זריקות על מנת לטשטש אותם, מה לדעתך ניתן לעשות על מנת לטשטש את הצלקות האם בזריקות, ניתוח וכו' תודה

29/05/2012 | 14:15 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום יפית אם מדובר בצלקות צעירות (מספר חודשים לכל היותר) אפשר לנסות טיפול משולב של זריקות סטרואידים וחבישה עם יריעת סיליקון.הטיפול יכול לרכך , להבהיר ולהשטיח את הצלקות אבל יעילותו אינה גבוהה מאוד. אם הצלקות בנות יותר משנה הטיפול אינו יעיל כלל. ניתוח עלול להסתיים בצלקת בולטת חדשה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית