כתם לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

30/04/2012 | 05:54 | מאת: משה

ביתי בת ה-10 נולדה עם כתם לידה בצואר, מסוג סטרוברי. הבטיחו לנו שזה ישתפר במשך הזמן וכך אמנם קרה. הכתם שינה ציבעו מאדום עז לורוד.העור הכפול עם קפלים נצמד יותר, השוליים נספגו. וכאן התהליך נעצר. כיום במרכז הצוואר יש עדיין כתם בגודל מטבע של שקל, די בולט. האם ניתן לעשות משהו באמצעות כרורגיה פלסטית?

30/04/2012 | 09:25 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב שמחתי לשמוע שאכן הנגע הצטמצם כצפוי.קרוב לודאי שכלי הדם בנגע שנותר נסגרו ולא יגיבו לטיפול בלייזר , אם כי ניתן בהחלט לנסות זאת כאופציה טיפולית ראשונה. כריתה כירורגית אפשרית אם כי לא כבחירה ראשונה שכן התהליך יותיר אחריו צלקת ארוכה בערך פי שתיים מקוטר הנגע ובאזור זה קיים סיכון קטן לצלקת בשרנית .

מנהל פורום כירורגיה פלסטית