ליפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

25/04/2012 | 18:37 | מאת: אורית

שלום רב! יש לי ליפומה מעל המותן בגודל של כ-4 ס"מ. רופאים שפניתי אליהם טענו שבאיזור המדובר לא כדאי להוציאה מאחר וההצטלקות לא תהיה יפה. האם אין שיטות שלא מחייבות חתך גדול? אודה על תשובתך

29/04/2012 | 07:14 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב כפי שכבר הסברתי מספר פעמים בפורום,השיטה המקובלת להוצאת ליפומה היא דרך חתך פתוח שכמובן יותיר צלקת אבל מצד שני מבטיח הסרה שלמה בכמעט כל המקרים. הוצאת ליפומה בדרך של שאיבת שומן דרך חתך זעיר אפשרית , אינה נוחה בליפומות קטנות כמו שלך ובכל מקרה " מבטיחה" שחלק מהליפומה לא יצא ויביא לגדילה מחדש של הגוש.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית