חתך

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

23/03/2012 | 23:23 | מאת: דני

שלום היום בעת חיתוך סלט עם סכין כבדה וחדה מאוד חתכתי את האצבע של יד שמאל. החתך נעשה בעת שימוש בסכין בצורה של מעין נדנדה..חתכתי את הציפורן כ2 ממ מהבסיס ובאלכסון לכיוון החוצה מהיד (לכיוון בו האצבע מורה) נוצר מצב של CLEAN CUT בציפורן+חתך עמוק בבשר לא נתתי לחתך לדמם - מיד כשנחתכתי הסתכלתי מה החומרה - היה ניתן להזיז את כל הקצה הקדמי של האצבע למעשה למטה...החתך הוא עד חצי גובה האצבע בערך לחצתי חזק את קצה האצבע כך שלמעשה לא היה כלל דימום (לא נתתי לאצבע לדמם) ומיד הלכתי למיון במיון עשו צילום ווידאו שאין פגיעה בעצם ולמעשה חבשו אותי ושלחו אותי לביתי ( ללא הדבקה) החתך היה נראה ממש טוב כאשר הגעתי למיון כיוון שלא היה דימום מה שרואים הוא בעצם חריץ לכל אורך הציפורן. האם באמת רק חבישה של האיזור ויול במשחה אנטיביוטית זה מספיק? כמה זמן יעבור עד שהפצע "יתייצב" ? זא... כמה זמן יעבור עד שכל מכה או תזוזה קטנה תגרום לחידוש הדימום? (ברור לי כי החלמה וגדילה של ציפורן חדשה הם תהליך ארוך - אני שואל על פרק הזמן להגלדה והתייצבות סופית..) אני טס מחר לחול לתקופה של 10 ימים ולכן השאלה.. (אני לא אהיה ליד מתקן רפואי זמין 24 שעות) - למה עלי לצפות? לדימומים? לנפיחות? להפרשות מהאיזור? תודה רבה

24/03/2012 | 10:10 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב מציע שתחבוש את האצבע בצורת אצבעון שיחזיק את הקצה מקובע למספר ימים. אני מניח שהחתך יידבק ולא יפתח אבל הסיכון העיקרי מחתך מסכין במטבח הוא זיהום. שים לב לכך ופנה לטיפול בהתאם. נסיעה טובה.

25/03/2012 | 19:02 | מאת: דני

נכון שהייתי בבית חולים ונכון שרופא ראה אבל לא נתתי לו להזיז את האצבע כי לא רציתי שיתחיל לדמם שם אני כשראיתי - אז ממש היתה חתיכת אצבע שממש כמעט התנתקה זה בסדר? קיבוע + חבישה עם חומר אנטיביוטי סוגרים את העניין וזה יתאחה? אני פשוט מודאג נורא כי החתך היה די דרמטי

מנהל פורום כירורגיה פלסטית