ליפומה אטיפית במותן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

28/09/2011 | 00:08 | מאת: בחורה

שלום, בשנת 2008 עברתי ניתוח לשאיבת ליפומה במותן , הליפומה חזרה ובשנת 2010 עברתי ניתוח נוסף. הליפומה גדלה ומעבר לנוכחות של הליפומה יש נפיחות באזור . האם יש דרך להסיר ליפומה בצורה מלאה לגמרי כך שלא תחזור? ממש לנקות את כל כולה ? כבר קבעתי תור לטרום ניתוח אבל מלחיצה אותי העובדה שזה ניתוח שלישי לדבר כל כך פשוט כמו שומן. תודה

30/09/2011 | 16:55 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום האמת היא שליפומות נוטות לעיתים לחזור, במיוחד אם הטיפול הנבחר הוא שאיבה ולא הגישה הפתוחה. האם כך היה אצלך? אם אכן כך היה , הליפומה החוזרת מורכבת למעשה מספר רב של גושים המופרדים ע?י צלקות והסיכוי להסרה מלאה בשאיבה חוזרת נמוך מאוד. הסיכוי היחיד להסרה מלאה במצבך כרוך כנראה בניתוח בגישה הפתוחה עם חתך ארוך מספיק לצורך חשיפה וזיהוי של הליפומה/ות.

01/10/2011 | 13:19 | מאת: בחורה

בפעם הראשונה הניתוח בוצע בשאיבה עם חתך קטן מאוד , בפעם השניה כבר ניתחו בעזרת חתך יותר גדול ולא בשאיבה. האם כדאי לי לבקש בדיקת אולטראסאונד לפני הניתוח כדי שהמנתחים ידעו בדיוק איפה מתמקם הגוש ?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית