פצע שמסרב להחלים כבר 3 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

16/09/2011 | 23:16 | מאת: פצע בשוק

לדוקטור זילר הנכבד שלום, סליחה זה ארוך מאד. נתוח להורדת נגע עור בשוק, תוצאות בדיקה: skin showing stasis dermatitis. חוצה פיסת עור 5 ס"מ, היו תפרים . בריאה, יש אי-ספיקה ורידית מיזרית בשוק שנותח חתך 5 ס"מ ,היום פחות מ 1 ס"מ טופל באנטיביוטיקה ומשכות : 21/06-4/07 bactroban אחרי נתוח 5/07- 28/07 - threolone 28/07 – polymem שבוע 04/08 – polymem + gentatrim 11/08 -25/08 polymem + prontosan 26/08 polymem+prontosan+ polydin לאחרונה חוזרק מסביב לפצע משהו וטופל ב dermovate שבועיים. יש שיפור באמת. הרופא עור שעשה את הטיפול האחרון אמר לשים מי מלח בפצע עם גזה משך שבועיים וזה אמור להוציא את הזיהום. אכן כבר כמעט שלא יוצא כלום (יומיים) מהפצע אבל מסביב עדיין אדום ויש מין קטה בצד, לא בפצע, במרחק 2 ס"מ שקשה - יש שם מוגלה לדעתי. נראה שזה הקצה של הניתוח נאמר לי שאם זה לא מצליח אזי צריך נתוח נוסף. העור במקום הנתוח היה וורוד והיה שם בליטה כבר 10 שנה. תמיד נאמר לי שלא חסרים ורידים ... אני חושבת שנתוח נוסף רק יעשה יותר גרוע, למה שהפצע החדש יחלים. זה עור עם דלקת , זה ממש מפחיד עוד נתוח. לציון אני לא פחדנית, פשוט לא מבינה.

17/09/2011 | 11:53 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב בלי קשר למה שנאמר לך לגבי הורידים שלך , התשובה מבדיקת הנגע ותהליך הריפוי האיטי מצביעים על אי ספיקה ורידית כסיבה לכל התהליך. גודש ורידי , אפילו שטחי מפריע ומעכב ריפוי, בודאי בשוק הנמצאת תמיד בלחץ ורידי בגלל מיקומה. אין לי מה להוסיף ליפול המקומי ואני בהחלט מסכים שכדאי להמנע מניתוח נוסף רק בגלל כיב שקוטרו 1 ס"מ. העצה היחידה שלי היא להקטין את הגודש הורידי בשוק ככל הניתן ע"י הרמתה בכל זמן אפשרי: בישיבה על כסא סמוך,בשכיבה על כריות ולהשתמש בגרב אלסטית אותה יש לגרוב לפני הירידה מהמיטה. בהצלחה.

17/09/2011 | 14:26 | מאת: פצע בשוק

כחודש אחרי הנתוח הלכתי לרופא כלי דם נוסף(לפני היתי עצל משהו אחר שאמר שאפשר לנתח) ונשלחתי לבדיקת dupler עורקים וורידית. עדיין לא חזרתי עם התשובות, כל הזמן חשבתי שעכשיו יחלים הפצע. הרופא כלי דם החזיר אותי להליכון , זה היה כחודש אחרי הנתוח, מיד ירד הנפיחות והיה שיפור. בחודש הראשון אחרי הנתוח לא עשיתי שום מעמץ והתוצאה היתה נפיחות קלה בכרוסל לדעתך בבקשה - האם בנוסף לגרב והרמה, הליכון עוזר? אני באמת עושה הליכון כל חיי, בשנים האחרונות רק 4-5 ק"מ לשעה, חצי שעה ליום. בלי זה אני משמינה ולא מרגישה טוב.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית