2 נגעים דומים בעור

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

30/08/2011 | 00:47 | מאת: מורן

ד"ר זילר שלום, צמחו לי לאחרונה 2 נגעים בעור, אחד בבית השחי ואחד באיזור המפשעות (בחלק המפשעה המתחבר לירך), להערכתי בעקבות גילוח המקום. מדובר בנגעים בצבע העור שבולטים מעל לעור, קטנטנים, נקודת החיבור עם העור דקיקה ממש כחוט קטן, בעוד הנגע מעט גדול יותר (להערכתי 2-3 מ"מ לכל היותר). האם יש סיכון בנגעים מסוג זה? האם נהוג להסירם? יש לציין שאני בהריון בחודש שישי (בת 27), הנגע שיותר מדאיג אותי הוא כמובן זה שבאיזור המפשעה. הנגעים לא מגרדים או מפריעים בדרך כלשהי. אם יש צורך אשמח גם לצלם. תודה!

30/08/2011 | 16:36 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום מורן מדובר בתגיות עור או פוליפים קטנים.אין בהם סכנה ונוהגים להסיר אותם משיקולים אסתטיים. אין מניעה לטפל בהם בזמן ההריון.

30/08/2011 | 16:42 | מאת: מורן

האם זה עניין גנטי? בעקבות גילוח? איך אפשר למנוע יציאתם של נגעים דומים נוספים? האם רופא עור יכול להסיר אותם במקום או שיש לקבוע "ניתוחון" אצל כירורג פלסטי? תודה!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית