SOM

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

10/04/2011 | 18:51 | מאת: רונה

אני אמא לילד ב 1.1/2שנה- בטיפת חלב אמרו שהוא לא מדבר מספיק מילים לגילי(אומר כ 5 מילים אבל לא באופן ברור) בבדיקת א.א.ג נשרם שבבדיקת אוטוסקופיה- ספק ל SOMונשלחתי לבדיקת שמיעה טימפנומטריה . מה זה SOM. ,תודה רונה, והאם יש עוד משהוא שאני צריכה לבדוק?

באופן נורמלי יש אויר באוזן התיכונה. במצב הקרוי SOM - יש נוזל הממלא את האוזן התיכונה (- במקום שיהיה אויר). הגורמים האפשריים הם - דלקת - או מצב כרוני השכיח יחסית בילדים. ההחלטה בסופו של דבר הינה - האם להכניס צינוריות איורור (כפתורים) או לא.ומסיבה זו ודאי הונחתם להגיע לבקרת - למעקב. במיקרים רבים הנוזלים ניספגים והאוזן מתאררת - מבריאה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר