שאלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/02/2015 | 11:13 | מאת: בן 16.5

היי, יש לי בלוטת לימפה ספציפית בצוואר, טיפה מתחת לסנטר ואז קצת שמאלה, שכבר נפוחה מספר חודשים. לפני מספר חודשים עשיתי אולטרסאונד ואכן נמצא שהיא נפוחה, יחד עם בלוטות אחרות שנמצאו נפוחות אך בהן לא הבחנתי. מאז לא הרגשתי ירידה בנפיחות. ספירת הדם שרופאת הילדים שלחה אותי נמצאה תקינה. בלוטה סימטרית (מהצד הימני) מורגשת קטנה ותקינה בגודלה בעוד השמאלית שעליה אני מדבר נפוחה ומוגדלת. הבלוטה ניידת כשאני נוגע בה, כלומר היא זזה ימינה ושמאלה בהתאם למקום שעליו אני לוחץ עם האצבע. היא לא רכה במגע והיא נעשתה רגישה למגע. אני היפוכונדר ולכן אני מאוד חושש... האם קיים חשש למשהו מסכן חיים כמו לימפומה, חס וחלילה?

שאלה תאורתית?? - אכן סביר סטיסטטית שמדובר בתגובה למחלה ויראלית. למה לא להבדק ולתשאל רופא לא וירטואלי ולהפיג חששותיך באמת?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר