נגישות
נגישות

המשך ליפוסרקומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

31/12/2014 | 04:33 | מאת: רועי

הגוש גדל אבל לא מהר, חצי ס''מ בשנה מ2 ל 2.5 ס''מ ומודגם היטב בUS עם גבולות ברורים אבל לא נראה לא בMRI ולא בCT. בFNA לפני שנה הוצאו רק תאי דם ושומן. הבעיה היא שירדתי 30 קילו בשנה האחרונה בפרק זמן לא ידוע ללא שום סיבה (גיליתי על כך רק לפני 4 חודשים בשקילה מקרית כי כולם העירו לי שרזיתי) ויש גם כאבים בשלד ובפרקים, חום מדי פעם, עייפות רבה ובלוטת לימפה מוגדלת עם קורטקס מעובה שגדלה לאיטה כבר לפחות חצי שנה מעל הגוש בדיוק. שללנו לימפומה בCT כל גופי(אין עוד בלוטות מוגדלות בגוף חוץ מימין ושמאל הלסת), אך האם אלה עלולים להיות סימנים לליפוסרקומה ויש סיבה לפנות לאא''ג שוב להמשך בירור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין תשובה ברורה לשאלתך. בעקרון אפשרי שה US מתאר גידול שומני שפיר חסר חשיבות. לא בהכרח בכלל ההקשר עם יתר תלונותיך. תפנה לרופא (לא באופן וירטאלי!) ובמידה ויש חשש תשקול ביופסיה או כריתת הנגע.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר