גוש בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/10/2014 | 08:04 | מאת: לירון

שלום, אשמח לקבל הבהרה לתוצאות us שמדאיגות אותי מאוד בעקבות גוש בצוואר הנמצא שם כמה שנים- הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני בגודל כ 1.0*2.2 סמ עם וסקולריזציה מרכזית עשירה, מרקם שומני, גבולות לובולריים. בסמוך לתהליך הנל הודגמו תהליכים דומים, יותר קטנים, עם מרקם דלקתי. הממצאים יכולים להתאים לבלוטות לימפה מוגדלות. גיל 19, היסטוריה משפחתית בריאה יחסית

ממליץ לבצע דיקור במחט עדינה FNA (- מעין ביופסיה) על מנת ללמוד על טיבו של הממצא.

20/10/2014 | 00:01 | מאת: לירון

מעין ביופסיה מצביעה על כך שקיימת סבירות לגוש סרטני? האם ניתן להבין כך ממצאי הבדיקה? או שבדיקת האולטראסאונד אינה מספיקה בכדי לאושש או לשלול חשד שכזה?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר