פטריה חוזרת באוזן במשך שנתיים בשילוב נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/08/2014 | 20:17 | מאת: מיכל

שלום, מילדות אני עם נקב בעור התוף, עברתי ניתוח לשיקום הנקב אך הוא לא צלח. היום אני מועמדת לניתוח חוזר אך בשנתיים האחרונות צצה לי משום מקום פטריה באוזן (בגלל הנקב אני מורגלת כבר לשמור על האוזן יבשה תמיד). הפטריה חוזרת באופן קבוע פעם בחודש. אני מטופלת היטב והפטריה עדיין חוזרת. אני במעקב אצל רופאה ואחת לחודש אני מקבלת טיפול של שאיבה וניקוי התעלה. בשילוב של משחה "דרמקומבין". שומרת על האוזן יבשה, לא מנקה עם קיסמי אוזנים ומחליפה אטמים כל מקלחת. הבעיה שזה לא הורג את הפטריה לצמיתות והרופאים צריכים 4 חודשים לפחות ללא פטריה כדי שאוכל לעבור את הניתוח. יש משחה אחרת שיכולה להתאים? (מזכירה שאני עם נקב) יש צורך לאבחן את הסוג פטריה? יש עוד בדיקות שכדי לעשות בהקשר של פטרית הקנדידה אולי? אשמח לכל עזרה שהיא:)

ממליץ לשוב לרופא אאג ולקבל טיפול יעודי לאותה פטרת - טיפות משחה - מה שצריך. לגמור עם הבעיה ולנתח. תמיד יש - לדעתי - מקום להתיעץ ולהיות מטופל על ידי המנתח!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר