בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

22/08/2014 | 09:54 | מאת: יוסי

שלום, בן 40. במעקב אונקולוגי לאחר סרטן האשכים נמצא במקרה בבלוטת התרים קשרית מעט היפואקואית 0.5 ס"מ. בוצע ניסיון לניקור אך לא הצליחו לקחת חומר. הרופא המטפל אמר נבצע מעקב. כעת לאחר 9 חודשים בוצע שוב א.ס. להלן הממצא: "הודגמה קשרית בקוטר 0.4 ס"מ, בעלת מרקם אנאקואי עם תוכן בתוכה " האם הממצא הנ"ל מצריך המשך בירור או מסתפק במעקב? האם מדאיג? תודה על הייעוץ

באופן סטטיסטי - לא מדאיג. רצוי מעקב - האם בוצע PET CT כחלק מהמעקב האורולוגי האונקולוגי? - אם כן - חשוב לראות באם יש קליטה באזור בלוטת התריס - תמיד ניתן לברר מול רופא אאג ומנתח ראש צוואר או האונקולוג המטפל.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר