שקד שלישי ובדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

29/07/2014 | 13:43 | מאת: איילה

שלום בתנו בת 4. בריאה בד"כ. ניגשנו לרופא אא"ג לאחר נחירות רמות בשינה שהתחילו בחודש החורף. בבדיקת הרופא מאפריל נמצאו נוזלים באוזניים שלה וירידה בשמיעה וכן שקד שלישי מוגדל. הממצאים: שקדים מוגדלים +++ תפליט בשתי האוזניים התיכונות ללא דלקת חדה בבדיקת שמיעה סף לדיבור 45/25 בבדיקת השינה האבחנה היתה:UPPER AIRWAY RESISTANCE SYNDROME הפסקות נשימה בגדר הנורמה. בבדיקה נצפתה נשימת פה ונחירה בשינה יש לציין כי בתנו אינה סובלת מדלקות אוזניים/גרון ונזלת, לאחרונה השינה הפכה לשקטה יותר, מעט נחירות, ממש לא כמו בחורף. בבדיקת שמיעה חוזרת שנעשתה ביולי נמצא כי שמיעתה תקינה לחלוטין. הרופא אמר שלא צריך להוציא את השקד השלישי, הילדה תגדל, הנחרות יעלמו, השקד יקטן ויש לעקוב אחר הנוזלים באוזניים אם יחזרו בחורף. שאלותיי: האם ניתן לוותר על ניתוח שקד שלישי וכפתורים אם בדיקת השמיעה הנוכחית תקינה? לילדה יש קצת בעיות היגוי אותיות, כגון החלפת ל' ב- נ' ונשמע לפעמים שהיא מדברת כאילו יש לה מים בפה. האם יש לזה קשר לשקד השלישי המוגדל?

נישמע שתשובת רופא אאג שלכם כוללת את התשובה לשאלתכם - קרי, בדיקה נוספת בהמשך. לפי הממצאים - החלטה. לפי ממצאים בבדיקה חוזרת יתאפשר בודאי לענות לשאלתכם.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר