אני בן 16 ויש לי בעיה בהוצאת קול מבלי להפעיל מאמץ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

22/07/2014 | 17:15 | מאת: עומר

אני כמעט עד היום חשבתי שכדי לשנות את צורת השירה שלי היא ללכת לפיתוח קול. אבל היום הבנתי שזה לא זה אני סבלתי המון שנים שאני לא כלכך זוכר מבעיות בגרון איפשהו איכשהו אני פשוט שר ומרגיש את המאמץ / כאב הזה בגרון ןאפילו שאני מדבר רגיל אני מרגיש מאמץ / כאב שמעו אני לא בדיוק יודע מה ההבדל בין המאמץ לכאב אז זה למה אני רושם ככה. המסקנה שבגללה הבנתי את זה זה שהיום בפעם הראשונה לקחתי כדורים אחרים חדשים כאלה וכעבור כ-2 שעות התחלתי לשיר והכל פשוט נשמע שונה וזה היה לי כךכך מוזר כי זה היה כדורים של ריכוז בחלל בשם אדרל משהו כזה. אז כששרתי פשוט הקול יצא נקי וחלק ופחות היה מאמץ אז הבנתי שמשהו קרה פה. כי אם עד עכשיו זה לא קרה לי והייתי רגיל לשיר ולדבר במאמץ וחשבתי שזה איזה בעיה בדיבור או באיך שאני מוציא את הקול אבל כנראה שלא. לאחר זמן מה הקול שלי שוב פעם הפך לכמו שהיה,אז הלכתי למשפחה שלי ושאלתי אותם אם הם מבינים בזה משהו, אז אמרו לי זה בטח התבגרות. אמרתי לעצמי טוב אם זה לא כדורים אז בוא נבדוק שוב פעם . לקחתי עוד פעם כדור לאחר שכל ההשפעות כבר הלכו. ושוב פעם אני מרגיש שאני יכול להוציא את האוויר יוצא בקלות אז אם משהו פה יכול להסביק לי מזה משהו ? לא יודע אם זה קשור אבל יש לי גם צרידות ואני לא בטוח אם זה טבעי והיכלות הבליעה שלי אני "חושב" שהיא לא ממש במצב מושלם אני אומר חושב כי אני לא בטוח מתי זה קשה ומתי זה לא כי יכול להיות שעם הזמן התרגלתי בכל מקרה מצטער כל הנאום ואם אפשר הסבר. ? תודה לעוזרים.

באם השאלה היא לגבי הסבר אנטומי או תפקודי - יש להתחיל בבדיקה של רופא אף אוזן גרון.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר