גוש בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

02/07/2014 | 13:52 | מאת: מרדכי

שלום רב, אני גבר בן 58, בריא בדרך כלל. בחודשים האחרונים הופיע אצלי גוש בצוואר, קרוב לאמצע בצד שמאל. בעבר הרחוק (2001) היה לי משהו דומה שאובחן בזמנו כ- BRANCHIAL CYST. בבדיקת FNA שעשיתי אז ניקזו את הציסטה ומאז נעלמו עקבותיו. לא יודע אם מדובר באותה תופעה שוב. רופא המשפחה שלח אותי לאולטרא-סאונד ואלו הממצאים. אודה לך על חוות דעתך. US בלוטת המגן ורקמות רכות ========================= מידות הבלוטה: בגדר התקין האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 17 מ"מ האונה השמאלית : העובי 20 מ"מ, הרוחב 16 מ"מ האיסת'מוס : העובי 2,9 מ"מ מירקם הבלוטה: הטרוגני קשר בולט במידות 6 * 4 * 7 מ"מ, באונה הימנית , בעל גבול חד, סדיר וואסקולרי במרכז ובשוליים המירקם: ציסטי סולידי היפו-אקוגני מעורב הסתיידויות: אין בנוסף, הודגם ממצא מסוייד בקוטר כ- 4 מ"מ מימין ובקוטר כ- 6 מ"מ משמאל. נוכחות קשרי לימפה: משני הצדדים מידות 14 מ"מ צורה: קישורית ליבה שומנית: כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות: אין בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים. א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס =============================== מעל בלוטת התריס משמאל הודגם ממצא ציסטי תת עורי בגודל 28 * 10 * 39 מ"מ, המכיל מספר רב של ממצאים אקוגניים זעירים, גבולותיו סדירים, אווסוקולרי. הממצא בין היתר יכול להתאים ל- BRANCHIAL CLEFT CYST , תואר בבדיקה קודמת משנת 2001. בתודה, מרדכי

התשובה מאתרת ומתארת מספר ממצאים בבלוטת הטירואיד (=מגן=תריס). אלו יצריכו ככל הניראה מעקב. כמו יש הדגמה של אותה "ציסטה" שנעלמה - זו בהחלט לא נעלמה ויש מקום לדיון על ניתוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר