קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

05/06/2014 | 11:01 | מאת: המתוסכלת

היי, יש לי הפרעה בבליעה (תחושה של משהו שתקוע או תוקע את האוכל) כבר חודשיים, זה התחיל אחרי יום אחד שבאמת נתקע לי צ'יפס בגרון (לאחר מכן הקאתי אבל התחושה נשארה), לאחר בדיקה אצל רופא אאג שאמר שזו ליחה כשפשוט הסתכל עם מקל הארטיק (ולא קיים בדיקת סיב אופטי) התחלתי טיפול להקלת הליחה וכחודש שום דבר לא עזר, היה לי מקרה של דלקת גרון וכך בעצם שמתי לב ששקד אחד מוגדל אצלי לעומת השני, כשהייתי אצל רופא המשפחה הוא ציין שזה בסדר (חשוב לציין שבזמן דלקת הגרון כשבוע וחצי- לא היה לי את הרגשת ההפרעה בבליעה. עבר כחודש מאז ובימים האחרונים ההפרעה ממש מקשה עליי לאכול כך שבכל פעם שאני אוכלת יש לי רפלקס הקאה- כאילו תקוע לי משהו שלא מאפשר לי לאכול בצורה רגילה. אני מאוד סובלת ויש עוד זמן עד התור לאאג לחוות דעת שנייה ואולטרסאונד צוואר שקבעתי, אני אשמח לשמוע עצה להקלה, לבינתיים לפחות או מה מקור הבעיה לדעתך, אנשים אומרים שיכול להיות שזה פסיכולוגי אבל זה מפחיד אותי שבחיים לא אמצא פתרון והבעיה לא תחלוף, זה ממש מקשה עלי ביום יום ואני סובלת מלאכול. אשמח על כל אינפורמציה שתוכלו לתת לי, תודה, המתוסכלת.

עשויים להיות הסברים רבים - אלו בדרך כלל ניתנים לאבחנה בבדיקת הלוע - גרון והושט. אין משמעטות לעלות השערות לא רלונטיות או תאורטיות. בדיקה נוספת תמיד טובה - US יכול להוסיף מידע. באין ממצאים בתחום האאג - לחשוב על ברור גסטרואנטרולוגי (מערכת עיכול).

27/06/2014 | 14:06 | מאת: אריבי

פני ליועץ גסטרו בתחום בוושט.היתה לי אותה בעייה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר