US צוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/05/2014 | 15:56 | מאת: שלי

US בלוטת המגן האונה הימנית : העובי 15 מ"מ, הרוחב 11 מ"מ . האונה השמאלית : העובי 14 מ"מ, הרוחב 11 מ"מ . ============= מידות הבלוטה: בגדר התקין . האיסת'מוס : העובי 2.6 מ"מ . מירקם הבלוטה: רב-קשרי . באונה שמאלית מספר מוקדים , )4( הדומיננטי בגודל עד 7 מ"מ, עם גבול חד יסדיר , באונה ימנית הודגם קשר בודד בגודל כ 7- מ"מ,עם גבול חד, מרקם הטרוגני מעט היפואקואי , מרקם הטרוגני מעט היפואקואי,מעט ווסקולרי, ללא הסתיידויות . בהשוואה לבדיקה מ-05/06/2013 ללא שינוי מהותי . מעט ווסקולרי, ללא הדגמת הסתיידויות . נוכחות קשרי לימפה : משני צדדים מתחת ביפורקציה של קרוטיס קשרים בודדים בגודל כ 20- מ"מ משמאל ו 11 מ"מ מימין , משני צדדים תת לסתי קשרים בודדים בגודל עד 10 מ"מ משמאל ו 10 מ"מ מימין,בצורה אובלית , משני צדדים מתחת אוזניים הודגמו בלוטות לימפה בודדות בגודל עד 12 מ"מ משמאל ו 10 מ"מ מימין , בצורה אובלית ,עם ליבה שומנית, מעט ווסקולריים במרכז, ללא הסתיידויות . עם ליבה שומנית, לא ווסקולריים, ללא הסתיידויות . בצורה אובלית, עם ליבה שומנית, לא ווסקולריים, ללא הסתיידויות . בלוטות רוק בגודל תקין, ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים . המלצות : נא להמשך בירור קליני ומעבדתי . מה אומרות התוצאות?

התוצאות לא אומרות - אלא יש תאור של המצב - לפי המראה האולטראסונוגרפי. פרוש הממצאים תלוי מאוד בממצאים הקליניים - כלומר במה הבעיה שאת מציגה לרופא - ובדיקת הרופא. באופן תאורטי - הבדיקה בהחלט יכולה להיות הדגמה אולטראסונוגרפית של מצב הקרוי בעיברית - זפק רב קישרי שהינו מצב שפיר (בלועזית - MULTINODULR GOITER).

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר