ציסטה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/05/2014 | 12:58 | מאת: נינה

היי לפני כחודש שמתי לב שיש לי גושים בצוואר מתחת ללסת בצד ימין הייתי אצל הרופא הוא אמר שזו בלוטת הלימפה ונתן מוקסיפן לשבוע וזה לא עזר. בינתיים האזור התחיל ממש לכאוב והתחילו כאבים חזקים באוזן והראש בצד ימין ..הלכתי לרופא אף אוזן גרון היא בדקה ואמרה שיש כמה גושים ונתנה לי אוגמנטין לשבוע והפניה לus. סיימתי את הטיפול אך הגושים עדיין שם והכאבים לא עוברים בכלל. עשיתי אולטרסאונד ובתשובה רשום שלא הודגמו בלוטות מוגדלות בצוואר בבלוטת הלימפה (איך זה יכול להיות?) אבל במקום ממצא נמוש בצוואר מימין הודגמה ציסטה בגודל כ0.8 סמ משיקה לבלוטת רוק תת לסתימת. מה זה אומר? חשוב לציין שאני מרגישה גוש גם בצוואר למטה מצד ימין והוא ממש מפריע לי, כל הזמן יש תחושה של משהו תקוע בגרון וזה כואב ומפריע גם בדיבור. אשמח לתשובה

רצוי מאוד לחזור לרופאת האאג. לבצע FNA (- דיקור של הממצא ואבחנה רקמתית מהתאים שנשאבים). לאחר מכן החלטה טיפולית.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר