סיב אופטי- מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

10/05/2014 | 11:44 | מאת: לולי

שלום דר', בת 2.5 לאחר ניתוח חזה. צרידות כ- חודש וחצי לאחר ניתוח. בבדיקה לרינקס- תנועת מיתר ימני תקינה, משמאל שיתוק עם ספק תזוזה קלה של אריתנואיד. אין סגירה מלאה בפונציה. הבנתי כי אחד המיתרים משותק. ונשלחתי לקלנאית תקשורת. א. מה הסיכויים לדעתך להחלמת המיתר המשותק ? וכמה זמן ההחלמה הצפוי? ב. מה זה אומר משמאל תזוזה קלה של אריתנואיד?

שאלה חשובה - ממליץ תשובה על ידי רופאיה! בעקרון - גם אם השיתוק לא חוזר (בהחלט אפשרי שלא יחזור!) - גם אז בתקופה לא ארוכה יש שיפור של נשימה ואכילה בחלק ניכר מהמקרים. חייב להיות מעקב והסבר ברור מהצוות המטפל.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר