שיעול בתום הצטננות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

19/03/2014 | 18:53 | מאת: ניר

בן 50 בריא בד"כ. בזמן האחרון, היו לי מספר מקרים של הצטננויות - עם הסימפטומים הרגילים של גודש באף, חום קל, עם / בלי כאבי גרון - שחלפו בתוך מספר ימים. לאחר מכן נתקפתי שיעול חריף שנמשך עד 10 ימים, רוב הזמן ללא ליחה כלל (לפחות בהתחלה), ללא חום או חולשה - למעשה מרגיש מצוין פרט להתקפי השיעול המטריד (אני מדבר על שיעול כמעט רצוף לאורך כל היום). התופעה חדשה לי כי בעבר היו תקופות צינון עם או בלי שיעול במקביל, אבל מעולם לא שיעול שרק מתחיל כשההצטננות נגמרת... יש הסבר? ומה כדאי לקחת כטיפול?

נישמע כמחלה ויראלית של דרכי נשימה עליונה - די רגילה. לפעמים באנשים עם נטיה ל REFLUX - יש החרפה בשיעול וטיופל ב REFLUX לתקופה קצרה מועיל. ממליץ לפנות לרופאך.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר