כאב גרון ונזלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

19/02/2014 | 20:23 | מאת: אבי

שלום, ראשית, סליחה על האריכות. אני בן 28, בריא בד"כ. משקל ולחץ דם תקינים. מדי חורף מופיעים אצלי תסמיני מחלה בסדר הבא: 1. יובש וכאב קל-בינוני בגרון למשך יומיים שלושה, במיוחד לאחר ההשכמה. 2. לאחר מכן: נזלת דלילה ושקופה למשך 5-7 ימים בתדירות גבוהה מאוד, עד כדי יובש וצריבה מתחת לנחיריים. 3. לאחר מכן: נזלת סמיכה בגוון צהוב או ירוק למשך שבוע-שבועיים, בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לנזלת השקופה. ההיעלמות של כל תסמין הינה הדרגתית, ומלווה בהופעת התסמין הבא. בחורף הזה, במהלך תסמין 2, נמאס לי מהברז שיש לי באף, ולכן לקחתי שלושה כדורי סינופד תוך 10 שעות, ללא היוועצות ברופא. עם או בלי קשר, יומיים-שלושה לאחר מכן סבלתי מכאבי ראש חזקים, במיוחד מאחורי העיניים. כאבים אלו כמעט נעלמו לאחר שאכלתי בצל שלם שכנראה המיס את הנזלת שהצטברה. האם הסינופד גרם לכאבי הראש? ולהבא, כיצד אפשר "להרוג" את המחלה מייד עם הופעת התסמין הראשון? רוב תודות

כיח מאד - מחלה ויראלית עונתית - הנזלת השקופה. על גביה - זיהום חידקי - הנזלת הצהובה שהינה מוגלה. למחלה קוראים סינוסיטיס - ואתה ניזקק לאנטיביוטיקה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר