בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/01/2014 | 17:25 | מאת: אילנית

שלום רב אני מטופלת מזה מספר שנים בבלוטת התריס עד כה התסמינים היו ללא שינוי אך לאחר אולטרסאונד אחרון קיבלתי את התוצאה הזו האם יש לי ממה לחשוש ? בלוטת התריס על שתי אונותיה והאיסטמוס בצורה וגודל תקינים.באונה הימנית אחורית רואים קשר מוגדר,וסקולרי בשוליים,במרקם סולידי היפואקואי בלתי אחיד,עם מרכיבים ציסטים קטנים,במידות 2.9X1.17 ס"מ(במנח סגיטלי) בחלק תחתון של אונה ימנית רואים קשר נוסף,זעיר,ציסטי.באונה שמאלית נראו מספר קשרים ציסטיים,זעירים,ע 0.3 ס"מ(לא נראו ב US קודם). לא הודגמה הגדלה של בלוטות יתר-יותרת התריס. סיכום:קשר דומיננטי באונה ימנית ללא שינוי.קשרים ציסטיים זעירים בודדים בשתי האונות של בלוטת התריס-חדשים

ישנה דינמיקה בהשווה לרישום הקודם. יש מקום לעשות דיקור במחט עדינה מונחה US )FNA( על מנת לברר התהליך. לא בהכרך שיש מחלה מדאיגה אבל רצוי לברר.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר