בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

28/12/2013 | 10:08 | מאת: לילי

שלום רב אני בת 41 סובלת ממחלה אוטואימונית ( סיוגרן ןחשד ל- SLE ) יש לי שתי שאלות ברשותך : 1)בשבוע האחרון עשיתי צילום סינוסים ובתוצאה כתבו : התעבות ניכרת של הרירית בסינוסים המקסילרים והאוורור בהם לקוי , את התשןבה הראיתי לרופא המשפחה והוא לא נתן לי שום תרופה ! שאלתי האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי או לא ? 2) זה מכמה חודשים אני סובלת מאי נעימות בגרון ותמיד הרופא אומר שאין כלום . עשיתי U.S רקמות רכות בצוואר ואזור תת לסתי ובתשובה כתבו : יש לציין בלוטות לימפה תת לסתיות בודדות מוגדלות לפחות 2 בכל צד עד 1.3-1.5 ס"מ ללא הסתידויות או אזורים נקרוטיים בתוכם שאלתי על מה זה מעיד והאם יש צורך בירורים נוספים והאם אני צריכה טיפול ולאיזה מומחה אני צריכה לפנות ? ותודה רבה מראש

באופן תאורטי - 2 הבדיקות כתקינות. אולם הן בדיקות ואינן תחליף לבדיקת רופא. ממליץ לפנות לבדיקת רופא אאג ויעוץ הראומטולוג המטפל.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר