כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/11/2013 | 13:41 | מאת: שולה

שלום, בני בן שנה ו-10 חודשים. בבדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים אובחנה כולסטאטומה באוזן ימין. אבחנה שאושרה גם ע"י רופא אא"ג שהפנה למומחה אוטולוגיה. הילד לא סובל מדלקות אוזניים ו/או מירידה בשמיעה עד כמה שאנחנו יודעים (עונה לפניות אליו ובעל אוצר מילים גדול יחסית לגילו). 1. ממה נגרם המצב? האם מולד? 2. האם הניתוח עצמו יכול לפגוע בשמיעה? 3. האם יש אפשרות שהכולסטאטומה תחזור? 4. מה המשמעות הפרקטית של ניתוח כזה? משך הניתוח, זמן אשפוז, זמן החלמה?האם יצטרך להיות במעקב כלשהו? תודה

הדיון הזה חייב להעשות - אמיתי - מול הרופא/ה המנתח. אין טעם בתשובות היפוטטיות. בעקרון התשובה לגבי - 1 2 3 - הינה כן. לגבי 4 - נידרש ניתוח ואישפוז להשגחה וכמובן מעקב קצר טווח - לגבי החלמה - בינוני - הערכת שמיעה - טווח ארוך לגבי מעקב.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר