בליטה בצוואר ימין, תינוקת כבת חודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

03/10/2013 | 15:34 | מאת: דידי

שלום, לאחר כשבועיים מלידת וואקום הבחנו בגוש יחסית גדול בצוואר ימין של בתנו. רופאת הילדים לא ידעה מה זה ואמרה שאולי זה מהסתיידות של השריר עקב הוואקום והפנתה אותנו ל- US. סיכום ה- US: "בלוטות המגן, הרוק התת לסתיות והפרוטיס בגודל ובמבנה תקינים." "בצוואר ימין (מקום הנפיחות) הודגם נגע היפואקוגני, מוצק, עם גבולות דיי סדירים במימדים 2.5*1.3*2.0 ס"מ, ללא הסתיידות וללא התנזלויות עם זרימה היקפית ומרכזית ערה בהפעלת דופלר צבע. טיבו אינו ברור, ביתר תחנות הצוואר הודגמו בלוטות לימפה באורך מירבי של עד 1 ס"מ במראה סונוגרפי שפיר. נא ייעוץ א.א.ג ע"מ לשקול המשך ברור וביצוע FNA בהתאם לצורך הקליני".

אכן עצה מצויינת - לפנות למרפאת אאג בבי"ח - לשמוע מה האפשרויות ולהתקדם באבחון.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר