אולטרסאונד צואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

03/09/2013 | 12:55 | מאת: מיכל

בת 30 עם תת פעילות בלוטת התריס ומטופלת ביוטירקס. בבלוטת המגן:אונה ימנית 1.35סמ רוחב,אינה מורחבת,רוב השטח אינו אחיד,הודגם קשר סולידי באורך 0.55 סמ רוחב 0.3 סמ. בלוטות רוק תת לסתיות: ימין:הודגמו מס בלוטות לימפה הגדולה באורך 2.55סמ רוחב 0.85 סמ. שמאל:הודגמו מס בלוטות לימפה הגדולה באורך 2.3 סמ רוחב 1.0סמ. בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטת הפרוטיס:שמאל:הודגמה בלוטת לימפה באורך 1.65 סמ רוחב 0.5 סמ. מבנה כל בלוטות הלימפה שמור. האם הבדיקה תקינה? עלי לעשות בדיקות נוספות? תודה.

1- לפנות לאאג ולהבדק 2 - בעקרון רצויה בדיקת FNA - לגוש. אולם - זו בדיקה די קשה טכנית לביצוע בגוש קטןשל 5 ממ 3 - אפשרות נוספת הינה מעקב באמצעות אולטראסאונד

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר