סרטן במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/08/2013 | 18:43 | מאת: uuu

לפני שלוש וחצי שנים לקתה אשתי בסרטן על מיתרי הקול. הגילוי היה מאוד מוקדם. היא עברה הקרנות (35 הקרנות) באיכילוב. מאז אנחנו בביקורת בבית החולים. לפני חודשיים בבדיקה שגרתית לא נתגלה שום סימני מחלה. השבוע במסגרת של טיפול בקול נעשתה לה סטרובוסקופיה ונתגלו סמני סרטן ברמה גבוהה יותר מאשר בפעם הקודמת ועל שני מיתרי הקול. מה הטיפול במצב זה כאשר ידוע לי כי הקרנות כבר בלתי ניתן לבצע?

נידרשת לפני כל דבר נטילת ביופסיה! באם אכן יש ממצא סרטני - ככל הניראה ידרש ניתוח. ישנם סוגים שונים בעלי היקף כריה שונה - הכל לפני היקף הממצא. כשלון טיפול בקרינה - כזו שתארת - לעיתים הינם בשל המשך עישון.

25/08/2013 | 17:24 | מאת: uuu

אשי אינה מעשנת זה 28 שנה וגם לא חזרה לעשן אחרי הטיפול. איך להסביר את החזרה איני יודע רק שהיא הייתה מורה ומרצה ובשנה האחרונה חזרה להרצות. האם זה יכול להיות הגורם? תודה, אורי

25/08/2013 | 17:20 | מאת: uuu

אשתי אינה מעשנת זה 28 שנים. ובכל זאת חלתה בסרטן לה כנראה ביתר שאת. מה הגורם לכם הפתרונים בעקרון היא הייתה מורה ומרצה הרבה שנים. בשנה האחרונה חזרה לעבוד כמרצה ל 8ש"ש למשך שמונה חודשים. האם ה יכול להיות גורם? תודה uuu

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר