כאבי גרון חוזרים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

16/08/2013 | 15:41 | מאת: מתן

שלום, בן 24 ללא מחלות רקע, אני כותב פה כבר ממקום של ייאוש, בחודשיים וחצי האחרונים חליתי כבר 4 פעמים בדלקות גרון (תפליטים בשקדים), חום גבוה שנע בין 38.5-40 מעלות וכמובן התופעות שנלוות לכך: צמרמורות, כאבי ראש וחולשות... כל פעם רופא המשפחה מחליף לי אנטביוטיקה, זה התחיל עם מוקסיפן, רפאפן לאחר מכן אוגמנטין.. ובפעם האחרונה הפנתה אותי לרופא א.א.ג כל פעם שמתחיל לי כאב הגרון וכל התופעות זה נמשך כשבוע ימים שאני פשוט מושבת למיטה.. חשוב לציין שיש לי ציסטה ברנכיאלית כבר 7 חודשים ואני אמור לעבור ניתוח בחודש הבא להסרתה.. אשמח אם תעזור לי ותוכל להגיד לי ממה יכול לנבוע דלקות הגרון החוזרות ונשנות? מה הטיפול שהיית מציע? האם יש קשר בין ציסטה (ברנכיאלית) זו לדלקות גרון והחום הגבוה שחוזר לי לעתים תכופות? תודה מראש.

ממליץ - לבצע תרבית (משטח) גרון לזהות החיידק. ממליץ לבצע בדיקת תרבית כזו לכל מי שמקורב - קרוב לך - יתכן ויש כזה שנושא החיידק ללא ביטוי למחלה (=נשא) ומדביק אותך חזור והדבק. טיפול לכולם ידביר את החיידק.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר