פוליפ אחד במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/07/2013 | 18:55 | מאת: המודאגת

שלום, אני בת 34 מאז ומתמיד היה לי קול נמוך ומעט צרוד. לאחרונה נבדקתי אצל רופא א.א.ג הוא הבחין בפוליפ אחד מצד שמאל. הרופא אמר, שצריך להוריד אותו ולאחר ששאלתי למה להוריד הוא לא מפריע לי הוא אמר צריך לבדוק אותו. גם הוסיף שהוא נראה פוליפ או גידול שזה מאוד הפחיד אותי. הלכתי לעוד רופא הוא אמר שזה שום דבר נראה פולים רגיל. השאלה שלי היא האם פוליפ זה יכול להיות משהו מסוכן? יש לציין שאני מעשנת.

בעקרון הפוליפ = גידול. רצוי לכרות אותו ולהשיג 2 דברים. הראשון שיפור בקול והשני לברר (בדיקה פתולוגית) את טיבו המדוייק של הממצא. בעקרון אכן וכידוע - מעשנים הינם קבוצת סיכון למחלות ממאירות בגרון (סרטן).

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר