ניתוח לכריתת פאראתירואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

29/06/2013 | 20:23 | מאת: מימון

שלום רב בן 40, נעשו בדיקות בעקבות רמות של קלציום ו-PTH בגבול העליון ולעיתים חורגות מעל. בתוצאות US - באספק האחורי התחתון מודגם תהליך היפואקוגני כ-7 מ"מ, יכול להתאים הגדלה של בלוטת התירואיד PTA במיפוי עם MIBI הודגם מוקד של רטנציה קלה בקוטב התחתון של האונה הימנית. מתאים ל-parathyroid adenoma הומלץ על ידי שני אנדוקרינולוגים על ניתוח הן בשל גילי-בן 40 והן בשל ירידה בצפיפות עצם. הגעתי לייעוץ אצל מנתח אאג מומחה בניתוחי ראש צוואר בירושלים. הגישה הניתוחית שלו היא שלא לנתח באמצעות טכנולוגיה זעיר ניתוחית אלא דרך חתך של כ-4 סמ במרכז הצוואר. לטענתו הספרות המקצועית מעידה על הישנות גבוהה יותר של ניתוחים חוזרים בשימוש בטכנולוגיה זעירה ובשקילת רווח והפסד, עדיף להפסיד צלקת קצת יותר גדולה. רציתי לדעת מה גישתך בענין?

מה השאלה? האם נידרש ניתוח - כן! מה הכוונה בגישה באמצעות טכנולוגיה זעירה? - המינוח מטעה אותך. בעבר נידרשנו לניתוח נירחב בצוואר משום שלא ידענו למקם את הגידול. היום הבעיה ניפתרה משום הדיוק והמודיעין המצטבר מה US ומיבי. לכן ניתן לנתח בחשיפה מינימאלית.אני לא משוכנע שיש יתרון בשימוש באנדוסקופ (זו כוונתך - בניתוח זעיר?). אני מנתח בגישה פתוחה - כזו הדורשת חתך כ 30 ממ - האם חשוב עוד 10 ממ או לא?? אני לא בטוח. המטרה לפתור את הבעיה - לרפא את החולה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר