ניתוח - שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

23/05/2013 | 13:41 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן השנתיים סובל מאז ומתמיד מצינון כרוני, חרחורים בלתי פוסקים בלילות ושינה לא שקטה וגם יורד באופן תדיר בעקומות הגובה. הוא אינו סובל מדלקות שקדים. נשלחנו לצילום, והרופא ציין כי יש לו "נזופרינקס חסום על ידי רקמה רכה". כמו כן, השקדים שלו מוגדלים. לתפיסתו הכי נכון לעשות לו הקטנת שקדים ולהוריד את האדנואיד (בטופס הפנייה מצויין Tonsil and adnoeid hypertrophy, Otitis media chronic serous). האם אכן הקטנת שקדים עדיפה על הסרתם במקרה כזה? איזה שיקולים כדאי לשקול כדי להכריע מה לעשות? תודה רבה!

שאלה ברורה -תשובה לא חד משמעית. תלוי! - תלוי בבדיקת הילד. בעקרון בילד בן שנתיים - קטן עם מעבר אויר קטן יתכן ואין יתרון לכריתה חלקית.

25/05/2013 | 10:18 | מאת: רוני

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר