דלקת בבלוטת הלימפה?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/03/2013 | 17:51 | מאת: דני

דוקטור שלום, בן 35. בריא בד"כ. היום בבוקר קמתי ובמישוש ממש מתחת ללסת הימנית, במעלה הצוואר, חשתי בכאב ובנפיחות מקומית. הלכתי לרופא א.א.ג אשר בדק אותי בדיקה פיזית והעלה השערה שמדובר בדלקת בבלוטת הלימפה והורה לי לנטול אנטיביוטיקה. אציין, כי כעת, 10 שעות לאחר הבדיקה, אני ממש מרגיש את הבלוטה ביד (אני יכול לחוש בה ממש מתחת ללסת ולהזיז אותה כלפי מטה). אין לי בעיות בליעה בינתיים ואני חש בכאב בעיקר במישוש. האם היה צורך בבדיקת US? כל בדיקה אחרת? בגלל שמדובר בבלוטת הלימפה, האם יש קשר לרגישות שאני מרגיש במפשעה? (אין לי שם תחושה של בלוטה מנופחת או משהו. רק רגישות). אודה לייעוצך. דני

אתה מתאר בדיוק את המצב שעבורו נתן לך הרופא טיפול. בודאי גם קבע ביקור לבקרת. US כלי מצויין - תלוי למה ומתי. יתכן ויהיה מקום לברור כזה גם עבורך - תתשאל את הרופא שבדקך.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר