שאלה בקשר לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

03/03/2013 | 12:52 | מאת: tnhr

ביצעתי us צואר בלוטת המגן האונה השמאלית מוגדלת עקב קשריות רבות בתוכה האונה הימנית בגודל ובמרקם תקינים עם קשרית הטרוגנית בתוכה בגודל 12 מ"מ. באיסטמוס מודגמת קשרית גדולה סולידית ברובה אך גם עם חללים ציסטיים בתוכה,גודל הקשרית 27 על 31 באונה השמאלית מספר קשריות מוגדלות אשר תופסות את רוב האונה השמאלית, בעלת מאפיינים דומים לקשרית באיסטמוס הגדולה בקוטר 30 מ"מ.בקשריות הנ"ל מודגמת וסקוליריזציה בחלקן מעט ערה בלוטות לסתיות דו צדדיות לאורך הבצואר לא נצפתה הגדלה של קשרי הלימפה בניקור fna colloid,groups of follicular cells and hurthle cells with focal nuclear atypia,and macrophages present'consistent with atypia of undetemined significance (group 3) note: a repact aspirate after an appropriatc interval of observation may be helpful if clinically indicated האם מדובר בממצא סרטני? האם יש לכרות את אחד האונות במיידי? מה הסבירות שממצא זה יהפוך לסרטני במידה ואין ממצא סרטני בבדיקה? במידה ולא סרטני האם מומלץ לכרות או להמשיך fna האם בדיקת הניקור מהיימנה?

מצב גבולי. - אין הוכחה ברורה לסרטן - חשד קל לכך. - הגוש גדול. בעקרון ממליץ ניתוח ממש מצב לא ל"שיחה" ברשת.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר