תוצאת בדיקה MRI מודאג

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

26/02/2013 | 10:20 | מאת: גל

תאור הבדיקה והממצאים תהודה מגנטית (mri ) של המוח והאוזניים הסריקה בוצעה בטכניקת FFF, TSE, SE בשקלול T2 , T1 3D VOLUME FFE במישור סגיטלי והאקולרי, כולל הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: ירידה בשמיעה דו צדדי. מחלת רקע CEREBRAL PALSY המעבר הקרניו – צרביקלי, גזע המח, הגשר, והמוחון שמורים. החדר השלישי ברוחב תקין, החדרים הלטרלים מעט רחבים וגליים. ציסטרנות הגשר, זוויות ה – C.P.A תעלות ה - TAC והעצבים הקרדיאליים 8,7 מודגמים ללא סטיות. החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים. בחתכים העל טנטוריאליים מודגמים חדרי המח והמרווחים התת – עכבישיים ללא סטיות. מספר מוקדים בעלי אות מוגבר, ב T2 בחומר הלבן במח משני הצדדים לאחר הזרקת גדוליניום לא נראית האדרה חריגה בסיכום:- ממצא שתואמים לאוקומלסיה פריונטריקולרית. שאלות: 1. האם יש משהו לעשות בנוגע שהחדרים הלטרלים מעט רחבים וגליים 2. האם זה בסדר מספר מוקדים בעלי אות מוגבר, ב T2 בחומר הלבן במח משני הצדדים לאחר הזרקת גדוליניום לא נראית האדרה חריגה ? 3. האם הבדיקה סך הכול תקינה מחכה לתשובתך, בברכה גל.

לא ידועה לי הסיבה שבעתיה בוצעה הבדיקה - ? בעקרון אין ממצאים ספציפיים - יש לך רקע נוירולוגי ה CP - ממליץ לתשאל נוירולוג.

28/02/2013 | 08:58 | מאת: גל

בוקר טוב, הבדיקה בוצעה בעקבות ירידה קלה מאוד באוזן ימין. יום טוב

01/03/2013 | 16:46 | מאת: דליה

לפני שנתיים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס וסידן אתמול עשיתי בדיקת אולטרסאונד תקין אולם התרגיל ולין מוגבר מה הכוונה הסרטן חזר דרש בדיקה חוזרת מה קורה מחכה לתשובה

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר