האם יש צורך בניתוח שקד שלישי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

13/01/2013 | 10:54 | מאת: אורי

בני בן ה-6 מתלונן על הרגשה של אוזניים סתומות בחודש וחצי האחרונים. הוא משחרר את הלחץ רגעית ע"י פתיחת הפה בצורת פיהוק, הוא מתאר את שחרור הלחץ כאבנים שמשתחררות ופותחות את האוזניים.. בבדיקת אף-אוזן-גרון חיצונית דרך הפה מהשבוע שעבר התגלה שקד שלישי מוגדל שבולט מאחורי הענבל, בדיקה עם סיב-אופטי אישרה את זה. הומלץ לנו על ניתוח שקד שלישי. אציין כי לא היו כל סימפטומים נוספים של שקד שלישי מלבד פתיחת הפה (אולי קצת נחירות בלילה), האם לדעתך זו הבעיה של בננו שמנסה להשוות לחצים באוזניים על ידי פתיחת פיו כפיהוק פעמים רבות במהלך היום. והאם יש צורך לנתח את השקד השלישי עקב אבחנה זו?

נישמע שיש קשר.מה שלא תואר - מה מצב האוזניים ובדיקת השמיעה.

16/01/2013 | 09:45 | מאת: אורי

מבדיקה חיצונית (לא ע"י סיב אופטי) מצב האוזניים תקין ובדיקת השמיעה יצאה גם כן תקינה ושאין נוזלים באוזניים. האם בהינתן הנתונים הללו יש צורך לנתח שקד שלישי מוגדל? להזכירך מה שגרם לנו לפנות לבירור הם פתיחות פה רבות בצורת פיהוק שבננו בן ה6 עושה פעמים רבות במהלך היום ולאחרונה במיוחד באכילה, כמו כן השינה של בננו לא נראית רגועה ופעמים רבות הוא מתהפך מצד לצד תוך כדי שהוא מגרד באוזניים, עיניים וראש.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר