סטרידור במבוגר?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

13/12/2012 | 09:29 | מאת: ענת

שלום, אני בת 42.בילדותי לא סבלתי מארןעים של סטרידור, אך בשנים האחרונות, כל פעם שאני מצטננת ומשתעלת (למזלי לא קורה הרבה), השיעול תמיד נמשך שבועות ובסופו של דבר הופך לארועים של סטרידור ליליים ומאוד מפחידים - אני לא מצליחה להכניס אויר בגלל החסימה והיובש הקיצוני באיזור דרכי הנשימה העליונות. אני צריכה לקום ולשתות כדי לעצור את התופעה. בד"כ הדבר מלווה צרידות אך לא תמיד, ומכשיר אדים לא תמיד עוזר לי. האם יש דרך למנוע את הארועים הללו לפני שיתפתחו? והאם יכולה להיות בעיה אנטומית (לא מולדת) ברת תיקון שיכולה לגרום לכך?

1 - על ידי מניעת הדבקות 2 - ניתן להבדק על ידי רופא אאג 3 - מעשנת?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר