בלוטות נפוחות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/07/2014 | 08:55 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 31 נמצאת שלושה חודשים אחרי ניתוח קיסרי. לא הענקתי כי אני לוקחת תרופה קבועה. החלב הפסיק מעצמו תוך שלושה שבועות. לפני שבוע החלו כאבים בבתי שחי ומאז יש לי בשני הצדדים בלוטות לימפה נפוחות. לפני כמה ימים שמתי לב שבלחיצה קלה שוב יוצא לי חלב. כמו כן יש רגישות בשדיים ומידי פעם דקירות. אני ממש לחוצה כי קראתי שבלוטות לימפה נפוחות בבתי השחי זהו סימן של סרטן השד. הייתי אצל רופא משפחה שאמר שזה יכול להיות עקב זה שיש לי עוד חלב. ואני לא כל כך הבנתי את הקשר. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה כי אני פשוט נמצאת בלחץ מטורף. תודה רבה.

אירה שלום הרופא התכוון לכך : כאשר השד שלנו מייצר חלב, והחלב אינו יוצא החוצה, מחוץ שד , הוא יכול לגרום לדלקת , לרגישות בשד ולבלוטות נפוחות באיזור בית השחי. לכן אני ממליצה לך היבדק אצל רופא נשים תחילה , להבין מה הגורם לרגישות ואם את זקוקה לטיפול תרופתי (אנטיביטי ). אם הסיבה היא החלב שנמצה אצלך השד . ממליצה לך כדי להקטין יצור חלב עלייך להוציא מעט מאוד חלב עד להקלה ,לאחר מיכן להניח עלי כרוב קרים או סנפרוסט עטוף בבד על השד .חשוב שלא יגעו בהילה ולא בפטמה . הדבר גורם לכיווץ כלי דם ומפחית את יצור החלב בהדרגה . בהצלחה .

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה