ירידה בכמות שעות שינה של תינוק בלילה בהקשר להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/06/2014 | 15:19 | מאת: לנה

שלום ביתי בת 3.5 חודשים, אוכלת הנקה מלאה בלבד. לפעמים אוכלת חלב שאוב כשנשארת עם אימי. מאז שהייתה בת שבועיים שנת לילה התחילה אצלה ב 19 בערב לאחר מקלחת כמובן. ונמשכה רצוף עד 2-3 לפעמים 4 בבוקר. לפני כ 3 שבועות התחילה להתעורר כל 3 שעות בלילה לפעמים כל שעתיים. חשבתי אולי אין לי מספיק חלב בגלל זה מתעוררת כל כך הרבה פעמים.כשאני שואבת חלב יוצא 30מל מכל שד וזה אחרי שאני שואבת 10 דק-15 דק מכל שד. והילדה אוכלת כרגע 150מל. אני יודעת שתינוק יונק יותר ממה שמשאבה יכולה לשאוב אך האם ייתכן שמשתחרר לי 60 מל והיא מצליחה לינוק 150? או שהיא יונקת פחות ובגלל זה התחילה להתעורר בלילה לעיתים תכופות יותר? יש לציין שהיא מעלה יפה במשקל שומרת אחוזון רגועה ועושה את צרכיה 6-8 פעמים ביום. ניסיתי לתת לה תמל לפני שינה כדי להאריך את זמן השינה אך היא מסרבת לשתות תמל ניסיתי את כל החברות. היא שותה רק חלב שאוב שלי. אני אובדת עצות..לא יודעת מה לעשות כדי שתחזור לישון עד 3 בבוקר כמו קודם

לנה שלום ישנם מספר סיבות לשינוי שעות שינה אצל תינוקות בלילות . 1. שינוי התפתחותי , כאשר התינוק לומד להתהפך , או לזחול , רמת האדרנלין שלו גבוהה , הגורמת לו להתעורר מספר פעמים בלילה. 2. האם התינוקת נרדמת בזמן ההנקה על השד , אם כן , חשוב שהיא לא תרדם על השד ,לנתק אותה מהשד לפני שהיא נרדמת ,( כשהיא מנמנמת ). הסיבה היא לאחר מחזור שינה היא מתעוררת לבדוק את הסביבה , אם הכל כשורה היא תרדם בחזרה . אם היא נרדמה על השד היא תחפש אותו לאחר כל מחזור שינה . יועצות שינה ממליצות לבתחיל עם טקס שינה . 3.לא ברור לי אם את שואבת בערב או בבוקר , בשעות הערב אנו מניבות פחות מהבוקר . האם חזרת לעבוד .השאיבות הם לא מדד להפחתה ביצור חלב , השד מייצר חלב בזמן אמת .ואם היא שומרת על העקומות גדילה ,זה מעיד על יצור חלב תקין . לכן יש לבדוק את כל השינויים שחלו ב3 השבועות האחרונים שגרמו לה להתעורר בלילות ולטפל בו. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה