פצע בפיטמה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

14/12/2013 | 23:48 | מאת: נ.

אני סובלת מפצע בפיטמה, שמקורו בעובדה שהפיטמה שלי שקועה. הפצע נוצר כתוצאה מהשאיבה של הפיטמה החוצה ע"י התינוק, כואב מאוד ב 5-10 המציצות הראשונות ואח"כ היניקה טובה והפצע לא מורגש. הפצע גדול יחסית, ואני מורחת בתום ההנקה משחה (לנולין) שלא משנה את מצב הפצע. האם ישמשחות טיפוליות מוצלחות יותר? עם בני הבכור השתמשתי במשחת בפנטן. האם מותר להשתמש בה, ולנקות את הפיטמה לפני ההנקה? שאלה נוספת : אילו משאבות חלב מסובסדות ע"י מכבי? תודה רבה, נ.

שלום לך אמא יקרה על פי תאור המקרה נראה לי , שהגורם לפצע היא ,ההצמדה הראשונית לשד , לאחר מספר יניקות האחיזה משתנה וכמובן גם הכאב. אני ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה , על מנת שתוכל לראות את תהליך ההצמדה מתחילתו , כך היא תוכל להראות לך לבצע זאת בצורה טובה יותר , למרות שיש לך פיטמה שקועה . ברגע שההצמדה הראשונית לשד תתבצע בצורה יעילה גם הפצע ירפא. * טיפול ממולץ בפצעים, מניסיוני במרפאת ההנקה ,הם רפידות הנקראות nursicare , הם רפידות טיפוליות . נמכרות בבית מרקחת של מכבי .

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה